Vločky

Jete radi zdravo? Potom by vo vašom jedálničku rozhodne nemali chýbať obilné vločky. A zďaleka sa nejedná len o ovsené, u nás nájdete široký sortiment najrôznejších druhov vločiek. Amarantové, špaldové alebo napríklad pohankové... Stačí si vybrať.

Vločky - detailný popis

  • Obilné vločky prospievajú vášmu zdraviu. Sú prirodzeným zdrojom vlákniny a dôležitých vitamínov a minerálov. Vločky, to nie je len müsli alebo kaša, dajú sa použiť do polievky, fašíriek i rôznych múčnikov a pečiva.
  • Pohankové vločky sú perfektné vďaka obsahu rutínu, ktorý má vplyv na cievny systém.
  • Quinové vločky sú vyhľadávané pre svoj veľký obsah bielkovín.
  • Ľahko stráviteľné a samozrejme tiež bezlepkové sú pšenové vločky.

Skúste trochu experimentovať a pripravte si mix rôznych druhov vločiek ako základ obľúbeného müsli. Také raňajky vám dodajú energiu na pekných pár hodín. Preto sú vločky tak obľúbené u športovcov, ktorí musia zvládnuť i ten najnáročnejší tréning.

Vločky vám budú chutiť na sladko i na slano. Môžu byť neobvyklou zápražkou do polievok, je možné ich použiť do sekanej a fašírok alebo lievancov. Skúste ich niekedy pred použitím ľahko opražiť, až sa rozvoňajú, budú potom úžasne chrumkavé.

OK
Spracovávam