Prírodný cukor
Kľúčová vlastnosť: dia

Nie je cukor ako cukor ... Cukor je prírodná látka obsiahnutá v mnohých rastlinách, ktoré tento prírodný cukor využívajú ako zdroj energie. Pomerne zložitou výrobou je cukrová šťava z rastlín získavané a upravovaná do podoby tzv. Kryštalického cukru potravinárskeho, ktorý všetci poznáme. Podľa druhu rastliny, potom rozlišujeme napríklad cukor repný, cukor trstinový, cukor kokosový či cukor brezový.

DIA
  • DR. POPOV Fytostevin 50 g

    Skladom viac ako 5 kusov

    Umelé sladidlo, vďaka ktorému nepriberiete, s radom ďalších účinkov na chrup, vhodné ako stopercentná náhrada za obyčajný cukor.

    5,89 €

    5,89
  • FAN Sorbit potravinárske zosúladilo 100 g

    Skladom

    FAN Sorbit potravinárskej zosúladilo je na našom trhu už tradičným náhradným sladidlom. Je vhodný predovšetkým na prípravu múčnikov a na konzervovanie ovocia.

    0,79 €

    0,79
  • 4SLIM Čakankový Japan Tea Matcha 330 g

    Skladom zajtra

    Stolové sladidlo na báze extraktu z čakanky s japonským BIO Matcha Tea. Neobsahuje lepok, laktózu, konzervačné látky, soľ ani alergény.

    8,39 €

    8,39

Prírodný cukor - detailný popis

Alternatíva sladidiel

Ďalšou alternatívou sladidiel sú potom prírodné sirupy a ovocné pasty - napr. Javorový sirup, ryžový sirup alebo sirup čakankový. Zabudnúť nesmieme ani na med. Aké sú medzi nimi rozdiely? Predovšetkým vo výživových hodnotách - tj. V obsahu glukózy, fruktózy a ďalších minerálnych látok.

MojaLekáreň.sk odporúča

Všeobecne sa v posledných rokoch odporúča používanie miesto klasického repného a trstinového cukru alternatívnych prírodných sladidiel, akými sú napríklad med, ovocné pasty, kokosový cukor či brezový cukor - xylitol. Odporúčame ich aj na Mojalekaren.sk

OK
Spracovávam