Prírodný cukor
Kľúčová vlastnosť: dia

Nie je cukor ako cukor ... Cukor je prírodná látka obsiahnutá v mnohých rastlinách, ktoré tento prírodný cukor využívajú ako zdroj energie. Pomerne zložitou výrobou je cukrová šťava z rastlín získavané a upravovaná do podoby tzv. Kryštalického cukru potravinárskeho, ktorý všetci poznáme. Podľa druhu rastliny, potom rozlišujeme napríklad cukor repný, cukor trstinový, cukor kokosový či cukor brezový.

DIA
  • TOPNATUR Fruktóza ovocný cukor 400 g

    Skladom

    Kryštalická fruktóza je prírodný produkt s vysokou sladivosťou, ktorý sa bežne vyskytuje v ovocí. Vhodný k bežnému sladenie a príprave múčnikov.

    1,89 €

    1,89
  • DR. POPOV Fytostevin 50 g

    Skladom

    Umelé sladidlo, vďaka ktorému nepriberiete, s radom ďalších účinkov na chrup, vhodné ako stopercentná náhrada za obyčajný cukor.

    5,99 €

    5,99
  • NATURALIS Lucuma Bio 100 g Výživový doplnok

    Skladom viac ako 5 kusov

    Radi zladíte, ale myslíte tiež na zdravý životný štýl? Lucuma je alternatívny sladidlo s nízkym glykemickým indexom.

    4,09 €

    4,09
  • FAN Sorbit potravinárske zosúladilo 100 g

    Skladom

    FAN Sorbit potravinárskej zosúladilo je na našom trhu už tradičným náhradným sladidlom. Je vhodný predovšetkým na prípravu múčnikov a na konzervovanie ovocia.

    1,09 €

    1,09

Prírodný cukor - detailný popis

Alternatíva sladidiel

Ďalšou alternatívou sladidiel sú potom prírodné sirupy a ovocné pasty - napr. Javorový sirup, ryžový sirup alebo sirup čakankový. Zabudnúť nesmieme ani na med. Aké sú medzi nimi rozdiely? Predovšetkým vo výživových hodnotách - tj. V obsahu glukózy, fruktózy a ďalších minerálnych látok.

MojaLekáreň.sk odporúča

Všeobecne sa v posledných rokoch odporúča používanie miesto klasického repného a trstinového cukru alternatívnych prírodných sladidiel, akými sú napríklad med, ovocné pasty, kokosový cukor či brezový cukor - xylitol. Odporúčame ich aj na Mojalekaren.sk

OK
Spracovávam