Dva zdravé recepty na dobroty pre každého

Trávenie

Predstavujeme dva rýchle a zdravé recepty na sladké maškrty, ktoré si môžete pripraviť nielen počas jesene.

Dva zdravé recepty na dobroty pre každého

Čokoládová pena z avokáda

Tento recept je naozaj rýchlovka, preto sa rovno pustíme do prípravy. Na čokoládovú penu pre dvoch budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 banán
  • 1 zrelé avokádo
  • 55 g čokolády
  • datľový sirup

... a na ozdobu:

  • kokosové chipsy
  • mrazom sušené jahody

Pustite sa do mixovania. Najprv rozmixujte banán s avokádom a potom k nim prilejte čokoládu rozpustenú vo vodnom kúpeli. Zapojenie datľového sirupu a jeho množstvo je potom na vás. Čokoládovú penu dajte do chladničky a pred podávaním nazdobte na sucho opraženými kokosovými chipsami a plátkami jahôd. Mrazom sušené ovocie odporúčam mať doma presne pre tieto prípady, nemusíte tak rýchlo zháňať to čerstvé. Krásne sa rozplynie na jazyku (nevylámete si o neho zuby ako o klasicky sušené plátky ovocia), na ktorom zanechá intenzívnu chuť.

 

Makovo-slivková raw dobrota

Použité suroviny

  • 100 g maku
  • 10 g kokosu
  • 50 g hrozienok
  • 2 vrchovaté lyžice arašidovej pasty
  • 2-3 lyžice javorového sirupu

Postup

Najprv si najemno pomeľte mak, potom rozmixujte aj hrozienka. Množstvo arašidového masla a sirupu ešte môžete prispôsobiť výslednej konzistencii (niektoré druhy arašidovej pasty sú redšie, iné nie) a svojej chuti na sladké. Z použitých a dobre premiešaných surovín utvorte pevnú hmotu, ktorú rozvaľkajte na placku s veľkosťou malého tanierika a dezertík už máte skoro hotový ... Potiaľto je raw.

Ďalšia vrstva je už na vašej fantázii. Môžete povariť asi 10 sliviek s trochou vody a škorice a na zahustenie pridať štipku agaru. Čím dlhšie však budete slivky variť, tým hustejšiu konzistenciu získate. Či osladiť, alebo neosladiť - to už je na vás (ideálne použite trstinový cukor alebo akýkoľvek sirup na báze fruktózy).

OK
Spracovávam